detailing auto

Detailingul auto sau tuningul poate fi definit ca un proces de personalizare si modificare a unei masini, de obicei o masina folosita. Intregul proces include aspecte multiple: de la restaurarea vopselei, pana la curatirea si cosmetizarea interiorului, modificarile aduse la motor, transformarea caroseriei sau schimbarea jantelor.

Acest proces are loc de obicei in momentul in care se planuieste vanzarea vehiculului. Detailingul isi intra astfel in rol pentru ca nici un cumparator nu isi doreste o masina care sa arate rau sau care sa nu functioneze bine.

Detailingul pentru partea exterioara este concentrat in principal pe caroserie si vopsea. Se cauta un aspect cat mai ingrijit pentru acestea, iar daca este necesara inlaturarea completa a vopselei vechi si apoi revopsirea, se face si acest lucru. Se insista in special pe un aspect nou, pe o stralucire a vopselei care poate fi obtinuta doar prin polish si prin folosirea de ceruri si vopsele speciale. Inlaturarea zgarieturilor este de asemenea o misiune foarte importanta, pentru ca masina dupa acest intreg proces sa arate ca noua. Pe langa caroserie, pentru cresterea valorii la vanzare a masinii detailingul poate presupune si instalarea de praguri, spoilere, eleroane si bare fata-spate modificate, alaturi de jante care – sa recunoastem – schimba in totalitate aspectul unei masini.

Urmeaza apoi detailingul pentru interior. Acest stadiu include curatarea completa a habitaclului, care este facuta de obicei cu ajutorul unui sampon special pentru tot ceea ce inseamna tapiterie, praguri, mocheta, plafon etc. De asemenea pentru cresterea valorii masinii la vanzare pot fi instalate diverse accesorii – sisteme audio performante, LCD-uri, DVD – playere, sisteme de navigatie, kituri volan-schimbator speciale si asa mai departe.

In cele din urma dar nu cele mai putin importante sunt modificarile facute la motor. Acestea vizeaza de obicei obtinerea unui plus de putere a acestuia, insa nu trebuie ignorate nici detalii precum spalarea motorului sau verificarea functionalitatii sale si a tuturor sistemelor adiacente. Tine cont de toate aceste aspecte si vei reusi sa faci un detailing corespunzator masinii tale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *