La evenimentul CES ce are loc in Los Angeles in timpul acestei saptamani, sunt prezentate cele mai tari noutati in materie de tehnologie. Astfel, este usor sa spunem ca tehnologia este viitorul, iar Toyota, Tesla, Ford si Faraday Future sunt constienti de acest lucru.

Astfel, marile companii producatoare de masini sunt de parere ca autovehiculele vor deveni un lucru asemanator cu o extensie autonoma a smartphone-ului, fiind mai uimitoare decat masinile manuale sau cele macanice pe care le conducem in ziua de azi. In acest sens, Gill Pratt, director al Toyota Research Institute a sustinut ca isi doreste sa investeasca in tehnologia care sta la baza masinilor autonome, insa vrea sa puna in aplicatie si sistemele de inteligenta artificiala: „Masinile autonome au fost testate pe drumurile publice, astfel incat sa se verifice siguranta acestora. Insa, chiar daca exista masini autonome cu milioane de kilometri parcursi, omenirea are nevoie de mai mult, pentru ca nivelul de siguranta sa fie de 100%”- declara acesta.

Mai mult decat atat, directorul Toyota Insitute a anuntat recent ca doreste sa angajeze ingineri experti care pot invata masinile sa gandeasca si sa conduca singure. Astfel, centrul Toyota Research Institute din Palo Alto si-a deschis portile in noiembrie 2015, avand scopul de a realiza o masina inteligenta. Pana in prezent, expertii si-au concentrat atentia asupra dezvoltarii hardware-ului, iar urmatorul lucru la care isi doresc sa lucreze tine de software.

Masina pe hidrogen

Insa, nu de mult, Toyota a prezentat un nou concept de masina ce este propulsata pe baza de hidrogen, care poate functiona la fel ca si un hot-spot de curent pentru o locuinta. De asemenea, Toyota este foarte cunoscuta pentru seria de masini hibride, electrice si cele pe baza de hidrogen. Toyota este una din putinele companii producatoare de masini care inca mai insista sa dezvolte tehnologia masinilor propulsate pe hidrogen.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *