Om umil

Putem sa ne schimbam vietile in doua feluri, sa ne schimba experientele si sa schimbam modul in care percepem experientele. Am impins prima strategie pana la limite, asa ca acum era timpul sa incerc alta abordare.

Dupa cum se pare, lucrurile pe care ni le spunem sunt la fel de importante ca lucrurile pe care le facem cand vine vorba de calitatea experientei din viata.

” Sunt aici „

Prezentul este singurul loc in care putem experimenta bucuria si satisfactia, si este singurul loc asupra caruia putem actiona sa ne modelam viitorul. Cand incercam constant sa fim altundeva, traind in trecut sau alergand dupa viitor, ne furam sansa de a fi fericiti acum.

Tendinta de a vrea sa fii altundeva, aceasta nesatisfactie implicita cu care traim acum, nu poate fi evitatea prin urmarirea placerii. Putem sfarsi acest ciclu de durere si frustrare optand sa luptam, oprindu-ne si multumindu-ne de locul in care ne aflam.

Cand suntem impacati cu prezentul, ne oferim spatiul de a face un pas in directia pe care o dorim, si ironic, asta este modul in care ne putem schimba viitorul fara sa ne sacrificam fericirea din prezent.

” Nu stiu „

Tindem sa fim inconfortabili cu incertitudinea, si ca rezultat cautam sa creem cat de multa certitudine putem in vietile noastre. Acest lucru inseamna de obicei rezistand lucrurilor in asa fel incat sa nu poata scapa din vietile noastre, si acest lucru este in special adevarat pentru ideile noastre despre lume si modul in care functioneaza.

Dar aceasta atitudine ne previne sa fim deschisi la noi idei si sa crestem ca indivizi. Sfarsim blocati crezand ca orice este confortabil este de crezut, nu ceea ce este adevarat.

Adoptand pozitia umiila de „Nu stiu”, nu numai ca ne intoarcem spatele la posibilitatea modurilor alternative de a vedea lumea, dar facem nesiguranta acceptabila pentru noi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *