Alice in Tara MinunilorAlice in Tara Minunilor

 

Cu totii stim cate ceva despre diferite boli, fie ele grave sau doar o mica raceala: cum apare, simptome, cum se trateaza etc. Dar stiati de existenta urmatoarelor tipuri de boli?

Sindromul accentului strain

Aceasta conditie medicala rara face ca o persoana sa dezvolte un accent strain peste noapte. Boala apare, de obicei, in urma unui infarct, dar traumatismele cranio-cerebrale sau migrenele pot fi si ele cauzatoare ale simptomului. Acesti oameni nu capata un anume accent strain si nici fluenta in vreo limba straina. O femeie care si-a petrecut toata viata in Australia vorbeste acum cu un accent est-european, in timp ce o americanca are accent tipic asiaticilor de est. Boala a fost documentata pentru prima data in 1907 de catre neurologul Pierre Marie.

Sindromul „Alice in Tara Minunilor”

Cunoscut si drept sindromul Todd este o boala neurologica, in care pacientul vede sau simte lucrurile altfel decat sunt in viata reala. Simturile lor, precum vazul, auzul sau cel tactil sunt si ele afectate. Acestia au si migrene groaznice si pot sa aiba dificultati in a intelege dimensiunea partilor corpului sau sa aiba o perceptie alterata asupra altor obiecte. Acest simpton temporar poate aparea in urma tumorilor pe creier sau a folosirii de droguri, insa se pare ca si lipsa somnului poate duce la aparitia sindromului „Alice in Tara Minunilor”. Numele vine de la celebra povestire, in care Alice trece prin diferite faze, in care corpul i se maraste sau devine pitica, percepand, deci, altfel lucrurile din jur si chiar pe sine.

Sindromul Cotard

Aceasta boala psihica ii face pe suferinzi sa creada ca sunt morti, ca le lipsesc anumite organe (creier, inima) sau ca sunt nemuritori. In ciuda faptului ca li se explica foarte clar si cu dovezi ca sunt vii, acestia continua sa sustina opusul. In unele cazuri, pacientii au reusit sa se vindece, insa acest lucru este foarte greu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *