Zilele de nastere in care se serveau niste sandwich-uri, o punga de jeleuri colorate si avea loc un joc amuzant pentru cei mici, au cam apus si asta mai ales din cauza ca dorintele copiilor s-au schimbat, fata de ceea ce ne doream noi cand eram mici. Exista parinti care recunosc ca ajung sa cheltuiasca pana la un salariu pe petrecerea copilului, astfel incat acesta sa aiba parte de tot ce isi doreste de ziua lui. In plus, o multime de parinti admit faptul ca planificarea zilei micutului este una din cele mai grele sarcini pe care le-au avut vreodata.

Cu toate acestea, zilele de nastere reprezenta un boost excelent care imbunatateste stima de sine a celui mic, acesta fiind momentul in care parintii ii fac pe copiii lor sa se simta tratati ca niste printese/printi, timp de o zi intreaga. Sa nu mai spunem ca sunt rasfatati si cu o multime de cadouri. Dar, asa cum am mai spus anterior, planificarea zilei de nastere pentru cel mic este o adevarata provocare si, de aceea, este nevoie de elaborarea unui plan, care sa ajute parintii sa ii ofere micutului cea mai tare petrecere de zi de nastere.

Cum se planifica ziua de nastere a copilului

  1. In primul rand, se alege o tema. Odata aleasa tema, parintilor le va fi mai usor sa se organizeze cu invitatiile, obiectele de decor, jocurile sau mancarea. De asemenea, o tema aleasa impreuna cu copilul imbunatateste comunicarea dintre parinti si cel mic, deoarece i se ofera acestuia oportunitatea de a-si exprima interesele.
  2. Invitatii – In general, in cazul petrecerii pentru copil, parintii sunt cei care aleg invitatii. Dar, daca micutul are deja peste trei ani, parintii ar trebui sa se consulte cu copilul, pentru a afla care sunt si dorintele acestuia. De asemenea, pentru a se imbunatati relatia dintre copil si parinte, dar si daca se doreste ca pretul invitatiilor sa nu fie unul prea mare, invitatiile pot fi realizate hand-made: copiii iubesc sa faca diverse lucruri, mai ales cand vine vorba de ceva ce ar putea sa ii reprezinte. Astfel, in functie de tema aleasa, parintii realizeaza invitatiile pe care vor nota diverse informatii legate de petrecere: locatie, ora sau alte detalii speciale- exemplu: dresscode, daca e o petrecere tematica cu personaje Disney.
  3. Locatia – Nu ar fi recomandata locuinta personala pentru a gazdui petrecerea copilului, deoarece, de foarte multe ori, dupa un astfel de eveniment trebuie facuta si foarte multa curatenie. Astfel, daca parintii se gandesc din timp sa-i organizeze micutului o petrecere, atunci pot face o rezervare intr-o locatie speciala pentru astfel de momente.
  4. Elemente decorative – In functie de varsta si dorintele micutului, obiectele de decor ar trebui sa atraga foarte multa atentie. Ar trebui sa ne reamintim ca invitatiile hand-made pot fi o optiune excelenta si putin costisitoare, deci, acelasi lucru se poate intampla si cu obiectele de decor. Astfel, odata aleasa tema, cu putina creativitate si imaginatie, petrecerea va arata minunat si original, parintii avand ocazia sa se incadreze intr-un buget.
  5. Distractie – In functie de varsta si atentia copiilor, un animator la petrecerea copilului poate fi un lucru excelent. Si in acest caz, se aplica aceeasi regula: in functie de tema, se alege animatorul. Asadar, pentru povesti magice si pline de amintiri frumoase, parintii pot opta pentru un animator de petrecere cu printese, ursitoare petreceri copii sau eroi de poveste de pe pagina web www.paradisulpersonajelor.ro.

Asadar, pentru momente unice si o petrecere pe masura dorintelor copiilor, compania Paradisul Personajelor pune la dispozitia micutilor cea mai profesionista si talentata echipa de animatori, cu personaje Disney: Mickey Mouse, Tinkerbell, Peter Pan, Elsa, Merida, Alba ca Zapada, Rapunzel, Aurora, Belle, Ariel sau super eroi ca Spider Man, Batman etc.

Pregatiti pentru neprevazut

Asa cum era de asteptat, cel mai greu lucru in planificarea unei petreceri pentru copii consta in pregatirea pentru neprevazut. De aceea, parintii ar trebui sa tina cont de urmatoarele lucruri:

– sa fie pregatiti in caz ca unuia dintre copii i se face rau – un adult are abilitatea de a aseza deoparte copilul cu dureri si ii poate administra un ceai, in timp ce restul grupului poate sarbatori in continuare, sub supravegherea unui alt adult;

– inainte de petrecere, se vor intreba parintii micutilor participanti la eveniment daca acestia sunt alergici la un anumit tip de mancare;

– de asemenea, daca exista animale de companie, este indicat ca acestea sa se afle intr-un loc separat fata de cel unde se tine petrecerea, deoarece foarte multi micuti sunt alergici. In plus, unele animale de companie se tem de copii si, de aceea, nu ar fi o idee buna sa se aduca caini sau alte animale de companie la o petrecere pentru copii.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *