legume cu hormonilegume cu hormoni

In zilele noastre mai nimic nu pare a fi alimentul ce trece de testul substantelor de crestere si nu numai. De indata ce s-au descoperit modalitatile simple prin care cresterea si coacerea de legume si fructe sa se faca mai usor cu totii au inceput sa apeleze la astfel de metode. Insa ce nu stiu unii este ca in detrimentul cantitatii conteaza calitatea.

Daca te  intereseaza ce consumi atunci ar fi bine sa stii ca puiul din comert este cel care se trateaza cu arsenic. Sunt dopati cu antibiotice pe baza de arsenic ori prin consumul de carne de pasare acel arsenic ajunge si in corpul tau.

Colorantii sunt la orice pas si cam greu de evitat. Mai toate produsele contin o cantitate de coloranti sub o forma sau alta. Alternativa lor poate veni tot din natura, de la morcov si pana la sfecla, extras de orice tip de fruct sau leguma.

Cat despre laptele de vaca sunt multi cei care cred in varianta hormonilor ce se ascund si ei in productia de lapte. Revenim la modul in care unii isi incearca norocul de a creste productia ajung sa isi trateze vacile cu hormoni si antibiotice.

La capitolul fructe si legume atentia ar trebui sa se indrepte catre modul in care se curata in primul rand. Chiar si cand este vorba de productii naturale sa nu uitam ca particule de praf se pot depozita pe coaja fructelor si/sau a legumelor. Acestea au nevoie sa fie spalate intens. Unii recomanda chiar clatirea lor cu bicarbonat care sa curete profund exteriorul fructelor si al legumelor. Altii spun doar ca nu trebuie sa facem asta pe fuga, adica sa ne acordam timpul necesar si suficient pentru a le spala, undeva la 30 de secunde cu apa din abundenta.

Cand esti preocupat de ceea ce consumi iti vei dedica timp si acestor misiuni poate ca aparent banale.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *