Vaccinul impotriva diabetului de tip I evolueaza

vaccin

Un nou vaccin pe piata promite sa inverseze simptomele afectiunii de diabet tip I. Acest vaccin promitator, are potentialul de a trata simptomele diabetului de tip I – o boala autoimuna adesea diagnosticata in cazul copiilor;  se indreapta spre faza a doua de testare, care va permite testarea vaccinului pe oamenii care sufera de boala cronica.

Vaccinul, denumit Bacillus Calmette-Guerin (BCG) a reusit inversarea simptomelor diabetului de tip I intr-un experiment realizat pe soareci dar si intr-un studiu realizat pe 103 oameni care sufereau de aceasta afectiune. Noul experiment va dura timp de cinci ani si va testa efectul vaccinului asupra oamenilor care sufera de diabet de tip I in randul adultilor cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. Vaccinul ar putea fi capabil sa imbunatateasca starea de sanatate a oamenilor care au un nivel de insulina mic care este eliminat de pancreas. Cercetatorul Dr. Denie Faustman, director al departamentului de imunologie de la spitalul din Massachusetts, este de parere ca aproape un milion din oamenii diagnosticati cu diabet de tip I inca produc mici cantitati de insulina.

Vaccinul Bacillus Calmette-Guerin

BCG este deja aprobat de catre FDA fiind un vaccin impotriva tuberculozei sau a cancerului de vezica urinara. Oamenii de stiinta au demonstrat ca acest vaccin poate elimina celulele albe problematice care conduc la diabetul zaharat, prin distrugerea distrugerea celulelor beta care elibereaza insulina in sange.

Intr-un studiu anterior, expertii au reusit sa demonstreze ca sunt capabili sa elimine temporar celulele albe si sa ofere o mica cantitate de insulina. Noul studiu va oferi doze mai mari de vaccin pe o perioada de cinci ani. Cercetatorii spera ca acest vaccin va avea un control benefic asupra zaharului din sange si ca ar putea fi folosit pentru a trata boala avansata.

Faustman declara ca acest studiu este unul ambitios deoarece isi intreapta atentia spre oamenii care sufera de aceasta boala de foarte mult timp. De asemenea, acest experiment va ajuta la determinarea nivelului dozei necesare pentru ca vaccinul sa fie de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *